Sunt probleme cu banii la nivelul autoritatilor, dar Guvernul nu are probleme cu banii de salarii si de pensii, informatiile in acest sens fiind nebuniile unora, a declarat joi ministrul Economiei, Niculae Badalau, la prezentarea bilantului de activitate pe ultimele 8 luni.

"Sunt probleme cu banii, dar nu sunt probleme care nu se pot rezolva. Ei trebuie reasezati si cu siguranta terminam cu un deficit de sub 3%. (...) In ministerul meu nu sunt probleme cu banii, noi avand companii de succes, care castiga. E normal (sa fie probleme cu banii, n.red.), Romania isi doreste mult, eu mi-as dori investitii, aeroport in fiecare oras etc, la asta ma refer. Nu avem o problema cu salarii si pensii, astea sunt nebuniile unora, si nici nu as putea sa fiu prea riguros aici, eu nefiind ministru la Finante", a afirmat Niculae Badalau, scrie Agerpres.

Acesta s-a declarat dispus sa isi asume depasirea deficitului cu conditia investirii banilor intr-o autostrada.

"Daca am investi intr-o autostrada, eu cred ca as fi de acord sa mergem si sa sustinem la Uniunea Europeana sa accepte sa depasim deficitul, dar sa stim ca se duc banii intr-o investitie majora a Romaniei. Daca ma intrebati la lista de investitii, eu tin foarte mult ca societatile (din subordinea Ministerului Economiei, n.r.) sa isi realizeze gradul de investitii. De foarte multe ori unii nu reusesc, din diferite cauze: avize, studii de fezabilitate, proiecte etc, si atunci e normal sa reasezi bani, e simplu, nu e asa o problema", a apreciat Niculae Badalau.

Ministrul Economiei a sustinut ca ministerul sau trebuie sa sprijine sectorul privat, in special prin reducerea birocratiei.

"Eu nu am o problema cu banii, eu am o problema cu companiile sa fie pe profit si sa reusim sa ajutam statul asta si sa ajutam chiar companiile private, pentru ca economia romaneasca nu inseamna neaparat economia de stat, ci inseamna si economia privatilor, si avem discutii foarte multe cu ei in a-i ajuta, in a-i sprijini. Noi trebuie sa sprijinim inclusiv privatii sa se dezvolte, pentru ca asta inseamna economia romaneasca, sa reducem birocratia. Sunt probleme cu banii pentru ca mi-as dori mult mai multi bani in economia romaneasca, ca sa reusim o dezvoltare cat mai rapida", a adaugat Niculae Badalau.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat joi ca nu mai este timp pentru ca rectificarea bugetara sa fie aprobata la 31 iulie, asa cum era planificat, astfel ca Executivul ar putea aproba aceasta masura o saptamana mai tarziu.

Citeste si:
Guvernul îngheață salariile și blochează angajările în sistemul...
Guvernul îngheață salariile...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.