Henry Kim a construit dispozitivul tip ham, pe care il compara cu un scaun cu rotile pentru pesti, dupa ce mai multe exemplare de caras auriu au murit ca urmare a bolii vezicii inotatoare. Acesta s-a folosit de clipuri de pe YouTube si tutoriale online.

Barbatul in varsta de 32 de ani a facut aparatul cu intentia de a-si ajuta pestii care sufera de aceasta afectiune (boala vezicii inotatoare duce la un mod de inot anormal sau dificultatea de a-si mentine echilibrul) sa poata pluti.

Designerul de moda este pasionat de acvarii si are in locuinta sa trei in care pastreaza 20 de pesti in Seoul, noteaza Daily Mail.

Dupa ce mai multi carasi aurii au murit, ca urmare a faptului ca ajungeau sa pluteasca intorsi cu susul in jos sau sa se scufunde la fundul bazinului, barbatul a decis sa ia masuri. Acesta a luat diverse componente din plastic, a urmarit mai multe clipuri si areusit sa faca un ham, ca un scaun cu rotitle, pe care l-a atasat pestilor bolnavi.

Henry a spus ca rezultatul sau inventiv a fost posibil ca urmare a multor cautari pe Google. Acesta a completat: "Boala vezicii inotatoare poate fi cauzata din multe motive, cum ar fi supraalimentarea sau apele murdare. Am descoperit asta mai ales la exemplarele importatate din Thailanda sau China. Pestii care au astfel de probleme traiesc doar doua luni, dar multumita acestui dispozitiv unul dintre pestii mei a ajuns sa aiba cinci luni de viata deja."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.