Un cutremur cu magnitudinea 5,1 a fost inregistrat vineri la pranz in capitala Greciei, Atena, potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteraneean.

Seismul a fost resimtit in intreaga regiune Attica si a cauzat perturbari ale liniilor telefonice, informeaza AFP, citand Observatorul National din Atena.

Rapoartele initiale nu indica daune sau vatamari, insa liniile telefonice au fost perturbate in urma seismului, iar electricitatea a fost taiata in mai multe cartiere ale capitalei, scrie Agerpres.

Pompierii au intervenit in special in cladirile in care oamenii au ramas blocati in ascensoare.

Cutremurul a avut loc la 12 kilometri adancime, avand epicentrul la 23 de kilometri nord-vest de Atena, a precizat Observatorul National.

Un al doilea seism minor a fost resimtit la cateva minute dupa primul.

Grecia se afla pe importante falii geologice, iar cutremurele sunt frecvente.

In iulie 2017, un cutremur cu magnitudinea 6,7 pe insula Kos din Marea Egee a provocat doua decese si pagube importante. De asemenea, in 1999, 143 de oameni au murit in urma unui seism cu magnitudinea 5,9 care a lovit Atena si regiunea capitalei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.