Primarul municipiului Resita, Ioan Popa, sustine ca ia in considerarea interzicerea amplasarii antenelor 5G in oras.

"Suntem in discutii pe tema asta. In principiu, tot ce se face cu 5G se poate face si cu 4G. Nu e o mare diferenta, doar ca antenele 5G se pun la distante de 200 de metri, una de alta. Noi studiem acum foarte atent ce se intampla in Occident. La Bruxelles s-a interzis 5G, de exemplu, orasul Bruxelles a dat o decizie in acest sens. Si in Germania sunt discutii destul de infierbantate pe tema aceasta. Aici nu vorbim de a ne opune viitorului sau progresului, stiu exact ce inseamna asta.

Stiu ca atunci cand oamenii au incercat sa depaseasca viteza de 50-60 de kilometri pe ora se spunea ca nu e posibil, ca vor muri, ca vor exploda. La fel, nimeni nu credea vreodata ca vom putea zbura si asa mai departe. Nu e vorba despre asa ceva! Este vorba despre faptul ca efectele acestor radiatii, incep sa fie evidentiate tot mai serios de analizele stiintifice. Si atunci, nu vad ce sens are sa expun populatia unui oras la asa ceva, doar din dorinta de avea viteza mai mare pe Internet, in orice loc, in orice moment. Momentan analizam aceasta problema! Suntem in analize, discutam cu specialisti si incercam sa acumulam cat mai multe informatii si abia dupa aceea o sa luam o decizie. E un subiect delicat si il studiem atent", a spus Ioan Popa, citat de adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.