Premierul Viorica Dancila a spus, in cadrul discursului de la dezbaterea motiunii de cenzura, ca doreste sa de la Valea Uzului sa aiba statut international, avand in vedere ca acolo sunt inhumati militari de mai multe nationalitati.

"Voi spune cateva cuvinte despre incidentul de la cimitirul din Valea Uzului, un subiect care a fost puternic inflamat de interese electorale. Din start resping orice forma de manifestare extremista, orice actiune radicala, orice act de violenta pe criterii etnice. Abordarea politica a unui astfel de subiect nu face decat sa alimenteze conflictul, sa genereze disensiuni si sa instige la ura. O resping cu fermitate.

In aceasta perioada am cautat solutii care sa asigure tuturor cetatenilor dreptul sfant de a-si cinsti eroii. Avem in vedere adoptarea unei solutii prin care Ministerul Apararii Nationale sa preia administrarea cimitirului Valea Uzului si sa oferim acestei necropole de razboi statutul de cimitir international, avand in vedere aici sunt inhumati militari de mai multe nationalitati. Este o decizie pe care o vom lua in urma dialogului. Ministerul Apararii Nationale a propus omologilor din Ungaria organizarea unei intalniri de lucru in perioada 24 - 28 iunie. Am convingerea ca prin dialog si cooperare vom gasi cele mai bune solutii acceptate de toate partile implicate astfel incat situatia sa revina la normal, iar pe viitor sa nu mai existe astfel de tensiuni", a spus Viorica Dancila, potrivit News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.