Aplicarea stampilei de control a sectiei de votare in orice alta pozitie decat pe ultima pagina nu este motiv de nulitate, a declarat, duminica, purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet.

El a precizat ca buletinele de vot stampilate pe prima pagina sau in alta pozitie nu sunt nule, ca urmare nu vor fi anulate la numararea care va incepe dupa ora 21:00.

"Aplicarea stampilei de control pe buletinele de vot, in special cele aferente referendumului, pe prima pagina a buletinului (...) nu este un motiv de nulitate. BEC a raspuns in acest sens mai multor solicitari indicand articolul 49 lit. f din Legea 33/2007 care precizeaza foarte clar motivele de nulitate pentru buletinele de vot", a explicat Muhulet, intr-o declaratie de presa sustinuta la BEC.

El a adaugat ca sunt nule:


  • buletinele de vot pe care nu a fost aplicata stampila de control a sectiei de votare, buletinele de alt model decat cel legal aprobat,

  • buletinele pe care nu a fost aplicata stampila votat sau la care stampila este aplicata pe mai multe patrulatere.



Votul este valabil in cazul in care, desi stampila aplicata a depasit limitele patrulaterului, optiunea alegatorului este evidenta, a amintit Muhulet. Buletinele de vot nule nu intra in calculul voturilor valabil exprimate.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.