Presedintele Klaus Iohannis considera ca remanierea guvernamentala anuntata de PSD este facuta pentru ca lucrurile "sa mearga mai prost", seful statului anuntand ca va da un raspuns pe aceasta tema la inceputul saptamanii viitoare.

"Ieri au fost trimise la Cotroceni propuneri de revocare si propuneri de noi ministri. Insa, primind acele scrisori, mi-am pus intrebarea ce se doreste cu aceasta remaniere guvernamentala, fiindca de regula o remaniere guvernamentala se face pentru a face Guvernul mai bun, mai eficient, mai eficace. Prima mea impresie este ca aceasta remaniere guvernamentala se face pentru ca lucrurile sa mearga mai prost. Or, asa ceva este pur si simplu inadmisibil. Este o prima impresie pe care am vrut sa o comunic opiniei publice.

Mai multe despre aceste lucruri voi comunica la inceputul saptamanii viitoare, cand voi avea o explicatie pe ceea ce probabil va trebuie sa se intample. Da, am vorbit cu doamna prim-ministru si i-am comunicat ca va primi de la mine un raspuns la inceputul saptamanii viitoare", a aratat presedintele intr-o declaratie acordata presei.

Iohannis: "Justitia din Romania este sub asaltul PSD de acum mai bine de doi ani"

"Lucrurile incep sa capete un contur trist, in conditiile in care am convocat un referendum pentru a afla opinia romanilor despre acest asalt pesedist asupra Justitiei. PSD pregateste o remaniere guvernamentala care vrea sa intareasca, asa este impresia mea, asaltul asupra Justitiei si acest lucru nu poate sa fie de bun augur, a spus Iohannis.

Seful statului a fost intrebat daca va semna revocarea din functie a lui Tudorel Toader, raspunzand ca nu poate semna "niste acte fara a evalua urmarile intregii remanieri guvernamentale".

"Revocarea unui ministru sau demisia unui ministru, in definitiv, este constitutionala decizie a prim-ministrului sau in cazul demisiei - a fiecaruia in parte, dar nu pot sa semnez niste acte fara a evalua urmarile intregii remanieri guvernamentale si de aceea voi face cateva clarificari la inceputul saptamanii viitoare in legatura cu aceasta remaniere. Prima mea impresie este ca se vrea reluarea atacului pesedist asupra Justitiei", a afirmat el.

Citeste si:
Armata israeliană susţine că a vizat reţeaua subterană a Hamas....
Armata israeliană susţine că...

Intrebat daca considera ca o restructurare guvernamentala ar fi oportuna, presedintele Iohannis a raspuns: "Deocamdata vorbim despre o remaniere guvernamentala care mi-a fost propusa de prim-ministru".

El a mai spus ca nici nu a discutat si nici nu intentioneaza sa aiba o discutie cu ministrul Justitiei, scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.