Guvernul a eliminat sintagma "in mod repetat" din Legea 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, incat "sanctiunea sa fie aplicabila atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice pentru efectuarea de transport public in mod ilegal", dar va reglementa si activitatea de ridesharing printr-un act normativ care va fi adoptat in maxim doua - trei saptamani, a declarat vineri vicepremierul Daniel Suciu.

"Astazi, in sedinta de Guvern, am adoptat o ordonanta de urgenta indelung dezbatuta in spatiul public si anume OUG de modificare a Legii 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere. Am operat doua modificari - si anume am transferat atributiile privind organizarea si efectuarea transportului in regim de inchiriere de la autoritatile administratiei publice locale la Autoritatea Rutiera Romana. Aceasta modificare a stat in transparenta decizionala timp de 10 zile, inclusiv autoritatile locale au fost de acord si nu au ridicat observatii vizavi de acest punct", a precizat vicepremierul Daniel Suciu, ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, prin a doua modificare operata a fost eliminata sintagma "in mod repetat" din Legea 38/2003, astfel incat "sanctiunea sa fie aplicabila atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice pentru efectuarea de transport public in mod ilegal".

"Vreau sa fac mentiunea ca acest act normativ nu este indreptat impotriva nimanui, impotriva niciunei activitati economice, ci, din contra, ne dorim sa reglementam si punem stop si capat pirateriei din domeniul transporturilor, ceea ce patronatul din transporturi ne-a solicitat de foarte mult timp. In ultimele zile, am avut discutii si nu putine cu reprezentantii platformelor de ridesharing si, de asemenea, pana la intrarea in vigoare a acestei ordonante, vom emite un alt act normativ astfel incat si activitatea de ridesharing sa fie reglementata. Ultima discutie pe care am avut-o a fost alaltaieri, s-a constituit un grup de lucru alaturi de colegii nostri de la Ministerul Transporturilor si va confirm ca in maxim doua - trei saptamani, asa cum evaluam, vom avea si un act normativ care sa reglementeze activitatea de ridesharing. Repet, nu este un act normativ indreptat impotriva niciunei activitati economice, ci, din contra, cei din ridesharing ne-au solicitat sa reglementam aceasta activitate si tocmai acest lucru - va pot confirma - ca-l vom face in perioada imediat urmatoare", a mai spus Suciu.

Citeste si:
Inchirierea cutiilor din plastic este un serviciu foarte util...
Inchirierea cutiilor din...

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a precizat, la Palatul Victoria, ca in proiectul de OUG adoptat de Guvern se regaseste si o prevedere privind prelungirea licentelor de transport.

"Suplimentar, in acel proiect de ordonanta, mai era prelungirea licentelor de transport pe o perioada de 4 ani. Datorita observatiilor pe care le-am primit de la Ministerul Justitiei ca aceasta prelungire trebuia facuta de catre autoritatile locale, in prima faza, printr-un ordin de ministru emis in 2018, ordinul de ministru fiind anulat in instanta, aceasta prelungire se va face prin ordin de ministru, un ordin pe care, deja, l-am pus pe transparenta, il voi semna in perioada imediat urmatoare pentru a nu exista niciun fel de probleme pe transportul interjudetean", a explicat Cuc.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.