Partidul Social Democrat este cel mai pro-european partid, a declarat duminica, la Braila, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, care a criticat europarlamentarii romani care denigreaza Romania la Bruxelles.

"PSD este cel mai pro-european partid. Noi am fost cei care am vorbit prima oara de necesitatea ca Romania sa fie membra a Uniunii Europene. Parcursul european al Romaniei este ireversibil. Cu parere de rau va spun insa ca sunt europarlamentari, adversari politici, care denigreaza Romania, care voteaza impotriva Romaniei. Acest lucru este inacceptabil, nu exista nicio justificare sa votezi impotriva propriei tari. Trebuie sa trimitem in Parlamentul European patrioti. Romania are nevoie de patrioti in institutiile europene. Avem in Braila 534 de obiective finantate din fonduri europene, in valoare de peste 1,1 miliarde lei. Toate sunt in curs in implementare. La podul peste Dunare se lucreaza la aplicatia pentru finantarea UE, speram sa fie gata in primul semestru al acestui an", a declarat Rovana Plumb, la Conferinta extraordinara de alegeri a conducerii PSD Braila, potrivit Agerpres.

Pentru ocuparea functiei de presedinte al Organizatiei Judetene a PSD Braila s-a inscris un singur candidat

Pentru ocuparea functiei de presedinte al Organizatiei Judetene a PSD Braila, care numara 10.000 de membri activi, s-a inscris un singur candidat, si anume senatorul Ion Rotaru, cel care a condus filiala si inainte ca aceasta pozitie sa fie preluata de fostul premier Mihai Tudose.

"Ion Rotaru este un bun coleg, un om profesionist, ma bucur enorm de mult ca isi va asuma conducerea PSD Braila, o organizatie puternica. Va respect si va stimez. Sunteti o organizatie mare, impreuna facem parte din cel mai mare partid din Romania. Educatia si sanatatea sunt domenii prioritare in care PSD investeste", a spus Rovana Plumb.

La Conferinta extraordinara de alegeri de la PSD Braila au mai fost prezenti secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, vicepremierul Daniel Suciu, ministru al Dezvoltarii Regionale, presedintele Consiliului National al PSD, Mihai Fifor, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, si ministrul Apararii, Gabriel Les.

Ion Rotaru a amintit ca, din pacate, organizatia judeteana a PSD Braila a fost "parasita" de doi parlamentari, cu referire la Mihai Tudose si Emiliana Meirosu, care au plecat la Pro Romania, motiv pentru care a propus sa fie revizuita Legea alegerilor parlamentare, in sensul ca astfel de "surprize" sa nu mai apara.

Cativa zeci de protestatari s-au aflat in fata salii unde se desfasoara conferinta si au scandat lozinci impotriva PSD

In deschiderea conferintei, in timp ce vorbea senatorul Ion Rotaru, un barbat care se afla in sala a inceput sa strige lozinci anti-PSD. "Nu avem case! Nu avem ce manca!'', le-a reprosat barbatul social-democratilor. Cativa participanti la eveniment l-au luat pe barbatul nemultumit si l-au evacuat din sala, inchizand usile.
Citeste si:
Danemarca, prima țară cu un partid condus de roboți
Danemarca, prima țară cu un...

Fostul presedinte al social-democratilor braileni, Mihai Tudose, care a avut cinci mandate de deputat din partea PSD Braila, a demisionat din partid pe 29 februarie si s-a alaturat echipei Pro Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.