Un bebelus care a cantarit la nastere doar 268 de grame a fost externat si a ajuns acasa sanatos dupa ce a luat in greutate pana la 3,238 de grame, devenind astfel cel mai mic copil de sex masculin din lume care a supravietuit, a anuntat marti Universitatea Keio din Tokyo, citata de agentia Kyodo.

Detinatorul recordului precedent este un baietel care a avut greutatea de 274 de grame la nastere si a venit pe lume in 2009 in Germania, a precizat Universitatea Keio citand registrul Universitatii din Iowa in care sunt inregistrati cei mai mici bebelusi din lume.

Cea mai mica fetita a cantarit la nastere 252 de grame. Ea a venit pe lume tot in Germania, in 2015.

La nivel mondial au fost inregistrati 23 de copii prematuri care au cantarit la nastere mai putin de 300 de grame si au supravietuit, dintre acestia doar patru fiind de sex masculin, conform ''Tiniest Babies Registry'' al universitatii din Statele Unite.

Baietelul din Tokyo s-a nascut prin cezariana, interventie chirurgicala efectuata de urgenta in luna august deoarece nu luase in greutate la 24 de saptamani de gestatie. Medicii au decis la acea vreme ca viata sa se afla in pericol, a precizat universitatea nipona.

Bebelusul, care incapea in doua palme la momentul venirii pe lume, a fost tratat in cadrul unitatii de terapie intensiva neonatala din cadrul spitalului pana ce a luat constant in greutate si a putut fi hranit la san.

El a parasit spitalul miercurea trecuta, la doua luni dupa data prevazuta initial pentru externare, scrie Agerpres.

Rata de supravietuire a bebelusilor care cantaresc la nastere mai putin de 1.000 de grame este de circa 90% in Japonia. Insa, pentru nou-nascutii care au la nastere o greutate sub 300 de grame rata de supravietuire este redusa, in special in cazul baietilor.

''Vreau ca oamenii sa stie ca bebelusii pot ajunge acasa sanatosi chiar daca se nasc mici'', a declarat medicul Takeshi Arimitsu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.