Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a anuntat, vineri, ca va face demersuri pentru sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la OUG 7/2019, prin care se modifica legile Justitiei.

"Ministerul Public face o analiza foarte atenta a dispozitiilor legale suspecte de neconstitutionalitate. In cursul zilelor urmatoare, probabil luni, vom sesiza institutiile care au abilitatea de a sesiza Curtea Constitutionala, fie cu conflict de natura constitutionala, fie cu verificarea caracterului textului ordonantei, daca are un caracter constitutional sau nu", a declarat Lazar la RFI, potrivit Agerpres.

In opinia sa, prevederile ordonantei de urgenta vor avea ca efect blocarea activitatii Parchetului General si a sistemului de justitie.

"Va fi o blocare. Sa vedem, daca nu functioneaza institutia, cum vor putea fi instrumentate dosarele. Cine va explica de ce s-a prescris o anumita fapta intr-un anumit dosar daca dosarele nu sunt instrumentate si institutia Ministerului Public nu functioneaza? (...) Suntem intr-un stat de drept si nu poti lasa un act normativ care este suspect de neconstitutionalitate sa functioneze asa pana cand blocheaza justitia", a precizat procurorul general.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.