Camerele cu infrarosu amplasate in rezervatia naturala din provincia chineza Gansu (nord-vestul tarii) au surprins peste 60 de imagini cu leoparzi de zapada in a doua jumatate a anului 2018, informeaza Xinhua.

Rezervatia naturala Yanchiwan este situata in partea de vest a Muntilor Qilian. Personalul rezervatiei a colectat recent mai multe videoclipuri si fotografii surprinse de 50 de camere cu infrarosu, in acestea putand fi remarcati mai multi leoparzi de zapada plimbandu-se singuri, marcandu-si teritoriul sau alergand prin ploaie.

"Pe baza acestor imagini, putem concluziona ca in zona traiesc mai multi leoparzi de zapada, insa populatia exacta a acestora urmeaza sa fie calculata",
a declarat Ulgi, un oficial din cadrul rezervatiei.

De asemenea, camerele au surprins ursi, vulpi, cerbi cu buze albe si oi albastre himalayene, fiind colectate in total 3.000 de fotografii.

In aprilie 2018, un program de protejare a leoparzilor de zapada a fost initiat in comun de catre WWF si rezervatia Yanchiwan, in cadrul caruia au fost amplasate cele 50 de camere cu infrarosu mentionate, scrie Agerpres.

Rezervatia a instalat un numar total de 234 camere cu infrarosu pentru a observa activitatile leoparzilor de zapada intr-o zona care acopera 3.075 de kilometri patrati.

Leoparzii de zapada sunt plasati in clasa de protectie A in China si considerati animale "vulnerabile" de catre Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii.

Ei traiesc in masivul Himalaya, in Asia Centrala si de Sud, la o altitudine de 2.500 - 4.500 de metri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.