Un experiment facut de Europa FM arata ca valoarea bonului folosit drept etalon a crescut cu 10% fata de toamna trecuta si cu 50% fata de noiembrie 2017.
In noiembrie 2017, ne-am propus sa mergem la cumparaturi in acelasi hypermarket si sa luam exact aceleasi produse de pe un bon din februarie acelasi an, ce valorase 186,96 de lei. La 9 luni diferenta, constatam o scumpire cu peste un sfert pentru aceleasi cumparaturi.

Am verificat din nou preturile un an mai tarziu – in octombrie 2018: acelasi bon valora 251,04 lei. In 12 luni preturile crescusera cu 6%. Iar acum, in februarie 2019, aceleasi cumparaturi ne-au costat 276 de lei si 90 de bani: cu 10% mai mult decat toamna trecuta si cu 50% mai scump decat acum 2 ani
”, se arata in materialul publicat pe europafm.ro. (unde puteti asculta intregul material)

Sursa foto: europafm.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.