Interlopul Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, va fi eliberat conditionat vineri din Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, in urma unei decizii luate de Tribunalul Mehedinti.

Tribunalul Mehedinti a respins vineri contestatia procurorilor si a mentinut decizia de eliberare data in decembrie 2018 de Judecatoria Drobeta Turnu Severin, informeaza Agerpres.

Bercea Mondial mai avea de executat doi ani si sapte luni de inchisoare dintr-o condamnare de 8 ani si 9 luni, primita pentru omor calificat, el fiind acuzat ca in anul 2011 si-a injunghiat unul dintre nepoti.

Conform deciziei Judecatoriei, pana in septembrie 2021, Bercea Mondial se va afla sub supravegherea Serviciului de Probatiune Olt, timp in care interlopul trebuie sa urmeze un curs de calificare profesionala.

Bercea Mondial, condamnat pentru omor calificat

In luna mai 2014, Bercea Mondial a fost condamnat de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie la 8 ani si 9 luni de inchisoare pentru omor calificat. In acelasi dosar, fiul sau, Florin Anghel, zis Ambasador, a fost condamnat la 5 ani si 3 luni de inchisoare cu executare, iar sotia lui Bercea, Fanica Anghel, a primit un an de inchisoare cu executare.

Bercea Mondial este acuzat ca pe 17 februarie 2011 si-a injunghiat unul dintre nepoti, pe Ionut Anghel, in urma unei altercatii care a avut loc intr-un bar din orasul Draganesti Olt.

Ionut Anghel a ajuns in seara zilei de 17 februarie 2011 la Spitalul de Urgenta Craiova cu rani grave produse cu un cutit. Victima l-a indicat atunci drept agresor pe Sandu Anghel. Dupa ce Bercea Mondial a fost arestat preventiv si dosarul a ajuns la Tribunalul Olt, victima si-a schimbat declaratia, afirmand ca nu l-a injunghiat unchiul sau.

Interlopul mai are o condamnare definitiva de doi ani de inchisoare cu executare pentru evaziune fiscala si spalare de bani, decizie data in aprilie 2013 de Instanta suprema.

In iunie 2018, el a mai fost trimis in judecata intr-un alt dosar pentru tentativa la infractiunea de omor calificat.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.