Cei trei copii care au fost intoxicati cu fum, duminica, in urma unui incendiu izbucnit la o casa din localitatea mureseana Archita, au fost declarati decedati, a anuntat Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Conform IGSU, incercarile de resuscitare a minorilor, care suferisera si arsuri, au esuat, medicii declarand decesul.

Cei trei copii, cu varste de 10 luni, doi ani si 10 luni si, respectiv, patru ani, fusesera gasiti inconstienti in incaperea in care izbucnise incendiul.

"Cei trei copii sunt inconstienti, prezinta intoxicatii grave si arsuri din cauza flacarilor. Cauza incendiului a fost o soba lasata nesupravegheata si deschisa, iar in imediata apropiere era patul in care se aflau cei trei copii", preciza IGSU, intr-un comunicat, potrivit Agerpres.

Potrivit aceleiasi surse, minorii au fost lasati singuri in casa, in timp ce mama lor hranea animalele in curte.

"Pe fondul lipsei de supraveghere, copiii au devenit principalele victime ale incendiilor produse la locuinte si gospodarii. In acest context, pentru prevenirea acestor evenimente tragice, le reamintim parintilor ca se interzice lasarea copiilor singuri in incaperi in care sunt mijloace de incalzit in functiune", subliniaza IGSU.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.