Sute de persoane s-au adunat, sambata, in Piata Victoriei, pentru o actiune anuntata pe retelele de socializare drept "22 Decembrie - Revolutia noastra", apoi au plecat in mars spre Piata Universitatii.
UPDATE - Mihai Șora și Oana Pellea citesc numele tuturor celor care și-au pierdut viața în zilele Revoluției.

UPDATE - În jur de 3.000 de oamenii merg în marș, în centrul Capitalei, pentru a comemora eroii Revoluției din 1989. Printre manifestanți este și Dacian Cioloș, președintele partidului PLUS.


O parte dintre manifestanti au steaguri ale Romaniei si Uniunii Europene. De asemenea, in Piata Victoriei a fost desfasurat, pe jos, un banner pe care scrie "Cinste martirilor pt libertate!", dar si un altul, pe care se afla o candela aprinsa, cu fotografii de arhiva din timpul Revolutiei din 1989.


"Niciodata in cei 29 de ani, in aceasta zi de 22 decembrie nu am fost atat de fericit", a spus presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Doru Maries.

La inceputul actiunii, un grup de persoane a scandat "Rezistam, nu cedam!".

Potrivit mesajului organizatorilor, care i-au rugat pe participanti sa vina cu candele, evenimentul are ca principal scop comemorarea victimelor evenimentelor din decembrie 1989.

"Decembrie 89. 1116 morti pentru libertate si dreptate. Ei nu au murit pentru gratierea infractorilor!", se arata intr-un mesaj de pe imaginea de coperta a evenimentului anuntat online. "Ei au crezut in libertate in cele mai negre vremuri ale Romaniei", mai spun organizatorii manifestatiei despre victimele Revolutiei din 1989.

Potrivit paginii de socializare, traseul marsului va fi: Piata Victoriei - Piata Universitatii - Sala Dalles - Palatul Regal.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.