Presedintele Klaus Iohannis le-a transmis, vineri, romanilor ca natiunea are nevoie de energia si implicarea tuturor.

"Au trecut 100 de ani de la Marea Unire si aproape 30 de ani de cand ne-am recastigat libertatea, in decembrie 1989. Istoria noastra, ca natiune, nu a fost nici pe departe lipsita de obstacole, dar am reusit sa devenim o societate matura. Am reusit sa devenim o societate cu oameni curajosi, responsabili si tot mai implicati civic, care au puterea sa lupte pentru o viata mai buna pentru ei si pentru copiii lor. Voua, dragi romani, fie ca va aflati in tara sau in afara granitelor, va spun ca natiunea noastra are nevoie de energia si implicarea tuturor celor care impartasim aceleasi valori, a tuturor celor pentru care democratia, libertatea, egalitatea in fata legii fac parte din identitatea lor. Doar uniti in jurul acestor principii si lasand in plan secund alte optiuni care ne despart avem forta de a construi impreuna Romania urmatorului secol. Sa ne reintoarcem la esentele fibrei noastre nationale, sa ne lasam inspirati de puterea si viziunea inaintasilor si sa ducem mai departe acest pretios tezaur pe care l-am primit", a declarat Iohannis, la receptia oferita la Palatul Cotroceni cu prilejul Zilei Nationale.

El a a subliniat ca "adevaratul patriotism inseamna sa spunem, pe o singura voce: Romania de maine este o Romanie democrata, europeana, prospera, este o Romanie care isi descatuseaza intregul sau potential, o tara pretuita in lume pentru oamenii sai harnici si onesti, respectati pentru tenacitatea si demnitatea cu care isi apara valorile si idealurile".

"Aceasta sa fie mostenirea pe o lasam, impreuna, generatiilor urmatoare!", a spus Iohannis, care le-a urat romanilor "La multi ani!".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.