O interventie chirurgicala complexa realizata in Israel i-a redat unei femei abilitatea de a vorbi dupa 33 de ani, potrivit informatiilor publicate vineri in Yedioth Ahronoth si preluate de Xinhua.

Sigalit Ben-Atar, o femeie din orasul Nahariya (nord), a suferit rani severe in regiunea capului si gatului in urma accidentului de masina in care a fost implicata pe cand avea 10 ani, iar de atunci si-a pierdut abilitatea de a vorbi, simtul mirosului si nu a mai putut respira pe nas sau gura.

Femeia respira printr-un tub atasat de medici in regiunea gatului.

De-a lungul timpului, femeia a fost tratata de mai multi doctori, in diferite spitale, dar starea sa nu s-a imbunatatit pana la interventia chirurgicala suferita recent, scrie Agerpres.

Operatia, realizata la spitalul Kaplan din centrul Israelului, a constat in reconstituirea complexa a corzilor vocale. Medicii i-au conectat traheea si i-au refacut corzile vocale.

Pacienta va putea, in curand, sa apeleze la chirurgia plastica pentru remodelarea regiunii in care a avut tubul atasat de gat.

Sigalit Ben-Atar a declarat publicatiei israeliene ca "este un miracol. Mi s-a schimbat viata. Toata lumea ma cunoaste in Nahariya si sunt cu totii socati ca pot vorbi. Sotul si copiii mei ma pot auzi. Pot inota si sari in apa, respira si mirosi. Pot chiar sa cant cand fac dus".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.