Administratia Nationala de meteorologie a emis duminica dupa-amiaza atentionari Cod galben de ninsori, lapovita, ploi si intensificari ale vantului pentru 32 de judete (trei partial) si municipiul Bucuresti.

Potrivit meteorologilor, de duminica, ora 22:00, pana luni, ora 10:00, in Oltenia, vestul, centrul si nordul Munteniei, vor fi precipitatii in general moderate cantitativ, la inceput mai ales sub forma de ninsoare si se va depune strat de zapada, iar in dimineata zilei de luni, 19 noiembrie, treptat ninsorile se vor transforma in lapovita si ploaie. Temporar vantul va avea unele intensificari cu viteze in general de 40-50 km/h, informeaza Agerpres.

De asemenea, de duminica, ora 22:00, pana luni, ora 22:00, in Carpatii Meridionali si Orientali, Muntii Banatului, Moldova, estul si sudul Transilvaniei, temporar va ninge in general moderat cantitativ si se va depune strat de zapada local mai consistent. Vor fi intervale de timp in care vantul va avea intensificari cu rafale ce vor atinge in medie 45-55 km/h, in special in sudul Moldovei.

Luni, intre orele 3:00 - 18:00 in Dobrogea, estul si nord-estul Munteniei vantul va avea intensificari, cu viteze la rafala de 55-75 km/h. Vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie, iar cantitatile de apa vor depasi local 30 l/mp.

Doar noua judete nu se vor afla sub Cod galben, respectiv Timis, Arad, Bihor, Satu Mare, Salaj, Cluj, Mures, Bistrita-Nasaud si Maramures. ANM avertizeaza insa ca local si temporar, ninsori cu depunere de strat de zapada vor fi si in Transilvania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.