Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a atacat marti pe primarul sectorului 5, Daniel Florea, sustinand ca acesta a interzis PMB sa acorde ajutor in cazul persoanelor care au ramas fara casa dupa ce blocul in care locuiau a ars in septembrie.

"Noi acum stam sa ne uitam ca si cum nu am avea alte posibilitati sa rezolvam situatia nefericita in care se afla cele 11 familii din sectorul 5. E vina mea (...) ca domnul primar de la sectorul 5 a sunat si a interzis colegilor mei sa se ocupe de soarta familiilor sinistrate in urma incendiului din sectorul 5? E vina mea? E vina Consiliului General? (...) Din prima secunda in care s-a intamplat nenorocirea mi-am aratat tot sprijinul, mi l-am manifestat. Nici macar nu voiau sa ne primeasca la sedinte, la comandamentul lor pe care l-au avut. S-au dus oamenii din PMB cu forta la sectorul 5 ca sa oferim sprijinul si am fost refuzati. (...) Putem sa ajutam, dar s-a spus ca intram peste atributiile lor si o fac intentionat, fiindca domnul primar de la sectorul 5 cu niste colegi de-ai mei care au stat aici in frunte mot 2 ani de zile au probleme politice si am tacut din gura, am spus sa nu mai punem gaz pe foc, sa nu mai transformam toata administratia din Bucuresti intr-un balci politic", a spus Firea, la sedinta CGMB, potrivit Agerpres.

Ea a precizat ca PMB si-a aratat disponibilitatea de a ajuta inca de la inceput.

"Am vrut sa-i ajutam din primul moment, (...) i-am si invitat la Primarie si ce mi-au auzit urechile? Ca vrem noi sa-i facem rau - eu si dumneavoastra, Consiliul General - ca intram peste atributii, ca se ocupa, ca le platesc ei case, le platesc chirie si asa mai departe. Doamnele de la sectorul 5 sunau pe ascuns la noi sa ne roage sa dam pampersi pentru copii, pentru ca ei spuneau ca au si nu aveau alimente si haine, la asta s-a ajuns", a declarat Firea.

Primarul general a facut aceste precizari dupa ce consilierul general Lucian Iliescu (PMP) a formulat un amendament la proiectul de rectificare bugetara ce se referea la cele 11 familii carora le-au ars locuintele.

Firea a mentionat ca acesti oameni vor fi sprijiniti de Municipalitate. "Ii sprijinim acum fara voia domnului de la sectorul 5. Ce o sa ne faca acum? O sa ne bata? O sa ne omoare? O sa isi puna toata camarila pe noi? O sa ne parasca la domnul presedinte? O sa ne dea afara din tara? Si o sa-i ajutam pe acei oameni cu ceea ce au nevoie", a adaugat Firea.

Citeste si:
Repartitoarele de căldură vor deveni obligatorii de la 1 ianuarie 2023
Repartitoarele de căldură vor...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.