Printesa Ayako a Japoniei s-a casatorit de curand, in cadrul unei ceremonii traditionale, cu un barbat de rand. Organizata in Tokyo, cununia a fost posibila dupa ce tanara cu origini nobile a renuntat la titlu pentru a se casatori cu un angajat al unei companii de transport, parasind astfel familia imperiala, scrie CNN.


Printesa Ayako are 28 de ani si este cea mai mica fiica a varului imparatului Akihito Takamado. Conform regulilor imperiale din Japonia, femeile din familia regala isi pierd titlurile, statutul si indemnizatia daca aleg sa se casatoreasca cu cineva fara legaturi aristocrate. Aceasta a ales sa se marite cu un angajat al unei companii de transport maritim, Kei Moriya, in varsta de 32 de ani.

Printesa va primi o compensatie financiara de 950.000 de dolari de la guvernul japonez pentru cheltuieli.

Ceremonia celor doi a fost una traditionala si a avut loc la Tokyo, pe 29 octombrie, intr-un cadru restrans, doar pentru familie. Ayako a purtat un kimono imperial de culoare rosie, cu maneci lungi largi, nunta fiind una cu ritualuri specifice, inclusiv cu schimb de juraminte si inele.

Moriya, mirele, a declarat reporterilor despre sotia sa: "As vrea sa o sprijin in orice, sa construim o familie plina de rasete. Inca sunt uimit de cat de binecuvantat sunt." Printesa Ayako a completat spunand "sunt plina de bucurie ca ma marit si ca atat de multi oameni au venit sa ne viziteze la templul Meiji si sa ne felicite".

Familia imperiala a Japoniei are foarte putini barbati in prezent - doar patru - printul mostenitor Naruhito urmand sa preia tronul anul viitor, dupa ce imparatul va abdica. Ingrijorata pentru directia succesiunii, familia conducatoare doreste modificarea legii, doar ca partidele conservatoare refuza posibilitatea ca intr-o zi o femeie sa poata mosteni Tronul Crizantemei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.