Bilantul atacului care a avut loc sambata la sinagoga din Pittsburgh a ajuns la 11 morti si sase raniti, patru dintre raniti fiind politisti, anunta Reuters.

Procuroul Scot Brady a declarat intr-o conferinta de presa ca acuzatiile impotriva suspectului Robert Bowers, in varsta de 46 de ani, din Pittsburgh, vor fi formulate in cursul serii de sambata.

Agentul special FBI Bob Jones a afirmat ca se pare ca Bowers a actionat singur. Conform politiei, Bowers se afla in spital, cu rani multiple provocate in urma impuscaturilor.

De asemenea, doi dintre cei sase raniti sunt in stare critica. Printre cei ucisi nu se afla copii.

Atacatorul s-a predat politiei

Barbatul care a deschis focul sambata si a facut mai multe victime intr-o sinagoga din orasul american Pittsburgh, statul Pennsylvania, s-a predat politiei, relateaza AFP. El are 46 de ani si se numeste Robert Bowers. Surse din poliţie au declarat că atacatorul a intrat în clădire şi a strigat: „Toţi evreii trebuie să moară”, scrie Digi24.

"Autorul atacului armat se afla in arestul politiei. Exista numeroase victime in sinagoga, trei ofiteri au fost impuscati", a declarat pentru presa un purtator de cuvant al politiei.

Presedintele american Donald Trump a scris pe Twitter ca exista "numeroase victime" in atacul armat care a avut loc la sinagoga "Copacul vietii" din cartierul Squirrel Hill, in Pittsburgh.

Totul a inceput la scut timp dupa ora 10:00 (14:00 GMT) cand politia locala le-a cerut locuitorilor din cartier sa ramana in case, precizand ca exista un tragator in apropierea sinagogii.



Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.