Calin Popescu Tariceanu si ALDE nu au nicio legitimitate sa propuna un pact pentru justitie pentru ca au contribuit activ, prin amendamente, voturi si actiunile ministrului Tudorel Toader, la subminarea independentei justitiei si puterii magistratilor. Documentul propus de Calin Popescu Tariceanu este o dovada a ipocriziei ALDE, dar si a complicitatii la distrugerea principiului suprematiei legii pentru a favoriza infractorii.

"In realitate, Calin Popescu Tariceanu este aliatul loial al lui Liviu Dragnea si al PSD si nu de acum, ci dintotdeauna, cel putin in privinta distrugerii Justitiei independente.

La fel ca aliatul sau Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu a incercat, in trecut, desfiintarea DNA si decapitarea institutiilor care lupta impotriva coruptiei. USR nu a uitat ca liderul ALDE a condus un guvern care-si facuse un obiectiv din oprirea luptei anticoruptie si ca a sustinut un ministru al Justitiei, pe Tudor Chiuariu, la fel de odios precum cel care detine azi portofoliul, din partea ALDE: Tudorel Toader.

USR denunta documentul lui Calin Popescu Tariceanu ca fiind un pact al tacerii si complicitatii in distrugerea justitiei independente. Tariceanu si ALDE ne propun sa nu mai vorbim despre legile justitiei si cele penale, incalcarea independentei magistratilor de catre ministrul sau Tudorel Toader, utilizand cinic aceleasi principii generoase ale drepturilor civile, folosite ca pretext si de Comisia Iordache care a pus in opera distrugerea justitiei independente. Comisia de la Venetia a aratat clar ca legile justitiei si cele penale rezultate din Comisia Iordache nu au nicio legatura cu directivele si standardele europene in materie de drepturi ale omului si justitie, ci sunt impotriva acestor norme si reprezinta instrumentul anihilarii statului de drept.

USR considera ca nu exista decat un singur pact validat de societate prin un milion de semnaturi, dar si de catre Comisia de la Venetia in recomandarile facute statului roman: Fara Penali in Functii Publice.

Comisia pentru democratie prin drept de la Venetia a sustinut ca pentru persoanele care au fost condamnate pentru fapte penale grave, inclusiv coruptie sau infractiuni electorale, este oportuna interdictia de a ocupa functii publice alese sau numite, chiar pentru o perioada de timp mare si chiar daca a fost pronuntata o condamnare cu suspendare.

Exercitarea puterii politice de catre persoane care au incalcat grav legea pune in pericol principiul legalitatii care este o preconditie a democratiei, considera Comisia de la Venetia, in pozitia pe marginea modificarii legilor penale si ale justitiei.

Fara penali in Functii Publice este singurul pact pe care USR il recunoaste si il sustine". se arata intr-un comunicat ala USR.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.