Un bunic din nordul Australiei si-a salvat nepotul din stransoarea unui piton de 4 metri cu care s-a luptat si pe care in final l-a injunghiat, relateaza duminica DPA citand media locale.

Copilul in varsta de 22 de luni a fost muscat de reptila care s-a incolacit apoi in jurul lui, sub ochii mamei sale care a sarit imediat in ajutor.

Amanda Rutland a declarat postului de televiziune ABC ca a fost ingrozita cand a vazut uriasul piton ametist incolacindu-se pe trupul fiului sau, Naish, care se juca in gradina familiei din localitatea Julatten, situata la 57 de kilometri nord de Cairns. ''Ceva atat de mare, iar el este atat de mic... A fost ingrozitor, nu pot descrie in cuvinte'', a spus ea.

''Primul lucru pe care am incercat sa-l fac a fost sa introduc mana in gura lui pentru a incerca (sa-l indepartez), insa nu se clintea din loc. Capul lui era aproape cat mana mea'', a explicat Ronald Rutland.

Femeia si-a chemat tatal in ajutor si impreuna au incercat sa desprinda sarpele de pe corpul bebelusului. Vazand ca nu reusesc sa-l salveze, Ronald a fugit in casa si s-a intors cu un cutit de bucatarie, scrie Agerpres.

''Sarpele era incolacit pe mana lui, il musca, asa ca i-am cautat capul cu mainile si am inceput sa-l strang tare timp de cincisprezece secunde, insa
acest lucru nu avea niciun efect pentru ca s-a incolacit apoi pe mana mea'', a povestit Ronald Rutland.

''A trebuit sa fac ceva, asa ca am inceput sa-l injunghii in spate cu cutitul'', a continuat el.

Barbatul a fost nevoit sa taie capul sarpelui cand acesta a inceput sa se incolaceasca pe el.

Medicii sositi la fata locului i-au acordat ingrijiri de urgenta lui Naish, care suferise trei muscaturi la nivelul bratului.

Pitonii aramii, care pot atinge lungimi de pana la sapte metri, sunt in general inofensivi pentru oameni si nu sunt veninosi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.