Chestorul Camerei Deputatilor, deputatul Marcel Ciolacu, a declarat duminica, la iesirea de la urne, ca "referendumul nu trebuie sa fie o noua dezbinare intre romani" si ca in Parlament trebuie sa inceapa un demers despre parteneriatul civil.

"Este o obligatie cetateneasca, am dat curs si invitatiei BOR si din respect pentru cele trei milioane de voturi stranse care au declansat demersul acestei referendum nu am venit sa votez impotriva unei minoritati, am venit sa votez pentru definirea familiei ca fiind dintre un barbat si o femeie, in schimb Romania este una dintre cele mai tolerante tari din lume si nu cred ca noi avem dreptul de a interzice cuiva libera exprimare sau dreptul de a face parte sau de a trai doua persoane de acelasi sex impreuna, dar in statul roman este bine ca casatoria sa fie intre un sot si o sotie in fata starii civile", a mai declarat sursa citata, potrivit Agerpres.

Deputatul a afirmat ca, dupa referendumul pentru revizuirea Constitutiei, ar fi normal ca in Parlament sa inceapa "un demers democratic si foarte deschis sa discutam despre parteneriatul civil".

"Este normal ca dupa acest referendum in Parlamentul Romaniei atat in camera Deputatilor, cat si in Senat sa inceapa un demers democratic si foarte deschis sa discutam despre parteneriatul civil. Numai astfel aratam Europei si lumii ca suntem la fel de toleranti si, nu in ultimul rand, cred ca este cazul sa ne recastigam credibilitatea fata de Europa", a mai spus el.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.