Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anuntat duminica, dupa ce a votat la referendumul pentru redefinirea familiei in Constitutie, ca si-a exprimat optiunea in spiritul religiei in care a fost crescuta.

"Am venit azi sa imi exprim dreptul constitutional la vot. Bineinteles ca am votat pentru familie, am votat pentru normalitate, am votat in spiritul religiei in care am fost crescuta", a precizat Carmen Dan la iesirea de la sectia de votare de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism 'Ion Mincu".

Ministrul si-a exprimat speranta ca pana la sfarsitul zilei un numar cat mai mare de cetateni sa isi exprime optiunea, inclusiv presedintele Klaus Iohannis.

"Cred ca acea sintagma 'Votul este expresia democratiei' nu ar trebui sa fie goala de continut. Imi exprim speranta ca pana la sfarsitul zilei si presedintele Romaniei sa isi exprime optiunea in ceea ce priveste propunerea de modificare prin referendum. Este o initiativa cetateneasca, din cate stiu eu, prima de acest gen. Pana la urma, eu, cel putin, imi doresc ca acest exercitiu prin care romanii isi exprima optiunea in fata urnei sa capete valente autentice in constiinta sociala si cred ca in sensul acesta putem sa contribuim si noi, cei care ocupam functii publice, prin exemplul pe care il dam, atunci cand suntem chemati la urne", a spus ea, potrivit Agerpres.

In ce priveste faptul ca prim-ministrul Viorica Dancila a votat in 2015, cand era europarlamentar, un raport care incuraja statele membre sa reflecteze la recunoasterea casatoriei intre persoane de acelasi sex, Carmen Dan a replicat ca premierul a dat sambata exemplul concret pe care ar trebui sa il dea orice om politic, votand conform propriei constiinte.

"Premierul Viorica Dancila eu spun ca a dat ieri exemplul concret pe care cred eu ca ar trebui sa il dea orice om politic si orice persoana care ocupa o functie de demnitate publica. A fost si si-a exprimat dreptul la vot conform propriei constiinte", a mai precizat ministrul Afacerilor Interne.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.