Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, a declarat duminica, la iesirea de la urne, ca, desi in general este o persoana nonconformista, ramane un traditionalist cand este vorba despre familie.

"Desi, in general, sunt un tip nonconformist si sunt cunoscut ca atare, cand este vorba de anumite lucruri, inclusiv de familie, sunt traditionalist si ader la valorile consacrate de-a lungul timpului, ca valori specifice poporului nostru si altor popoare", a afirmat Nicolae Robu.

Presedintele PNL Timis a mai subliniat ca boicotarea referendumului nu este o alegere buna.

"Eu cred ca aceasta campanie dusa pentru neprezentare la vot, sub argumentul ca s-au cheltuit bani degeaba, este total lipsita de logica. Bani cheltuiti cu adevarat degeaba sunt daca referendumul nici nu ajunge la vreo concluzie, de un fel sau de altfel, ci este invalidat", a adaugat Nicolae Robu.

El a explicat ca era nevoie de acest referendum, pentru ca legile se pot schimba relativ usor, oricand, chiar printr-o ordonanta de urgenta a Guvernului, printr-o majoritate parlamentara constituita ad-hoc, in timp ce "ceea ce se stabileste prin referendum nu mai poate fi modificat decat tot prin referendum".

"Nu am spus ca era o necesitate stringenta pentru Romania sa se reglementeze aceste lucruri tocmai acum, dar daca tot s-a ajuns sa se organizeze referendumul in urma semnaturilor a trei milioane de cetateni ai Romaniei, atunci nu e oare pacat ca toata aceasta cheltuiala sa fie de pomana si referendumul sa fie invalid?", a conchis Nicolae Robu.

Nicolae Robu si sotia sa au votat la Scoala Generala nr. 30 din Timisoara.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.