Un motociclist in varsta de 26 de ani a decedat lovit de un autoturism condus de un sofer in varsta de 64 de ani, preot, care nu a acordat prioritate de trecere, pe DN 41, in localitatea Baneasa din judetul Giurgiu.

Accidentul s-a produs in momentul in care soferul efectua un viraj la stanga si nu a acordat prioritate motociclistului. Soferul care a produs accidentul mortal nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Este vorba despre un preot de 64 de ani din Bucuresti.

Episcopia Giurgiului a publicat pe site-ul sau un comunicat de presa prin care exprima regretul profund pentru pierderea vietii persoanei accidentate si anunta ca preotul respectiv a fost suspendat din functie, pe toata perioada desfasurarii cercetarilor de catre autoritatile de drept.

"Episcopia Giurgiului a luat cunostinta cu adanca mahnire si multa durere de tragicul accident rutier provocat in seara zilei de 6 octombrie, pe raza comunei Baneasa din judetul Giurgiu, de preotul Constantin Mihail Balaban de la Parohia Meletie, soldat cu decesul unui tanar conducator al unei motociclete. In baza prevederilor canonice si ale art. 63, alin. (2) din Regulamentul Autoritatilor Canonice Disciplinare si al Instantelor de Judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane, preotul in cauza este suspendat din functie pe toata perioada desfasurarii cercetarilor de catre autoritatile in drept, urmand ca dupa finalizarea acestora, sa fie luate masurile ce se impun. Facem precizarea ca toti slujitorii Bisericii, atunci cand se afla la volanul unui autoturism, ca orice cetatean, trebuie sa se supuna rigorilor legislatiei rutiere si sa suporte consecintele in cazul nerespectarii acesteia. Avand in vedere situatia creata, ne exprimam regretul profund pentru pierderea vietii persoanei accidentate si incredintam familia indoliata de sprijinul spiritual si material al Episcopiei Giurgiului, precum si de intreaga noastra compasiune, rugandu-L pe Dumnezeu sa ne apere pe toti de astfel de grele incercari", se afirma in comunicatul de presa al Episcopiei Giurgiului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.