Liderul liberalilor, Ludovic Orban, considera ca deficitul de forta de munca din Romania face ca foarte multe investitii sa nu se realizeze si foarte multe firme sa fie in imposibilitatea de a evolua, astfel fiind afectat potentialul de dezvoltare al tarii.

Presedintele PNL a vorbit sambata, la Iasi, despre instabilitatea de pe piata muncii din Romania.

"Exista o instabilitate pe piata muncii si foarte multi angajatori se plang de faptul ca angajatii lor stau cu un ochi afara, pentru cautarea unui loc de munca, si cu un ochi la stat, din cauza cresterii salariilor si competitiei neloiale pe care o fac institutiile publice companiilor private", a declarat Orban, prezent la Forumul Administratiei Publice Locale, potrivit Agerpres.

El a mentionat ca PNL a venit cu mai multe propuneri legislative, printre care si facilitarea accesului pe piata muncii din Romania a cetatenilor din spatiul extracomunitar. Orban a spus ca in jurul Romaniei sunt foarte multi cetateni, care nu fac parte din spatiul comunitar, dar care ar putea lucra pe teritoriul tarii noastre si ar rezolva mare parte din deficitul de forta de munca.

In context, Ludovic Orban a sustinut ca modificarea legislativa anuntata de presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, referitoare accesul pe piata muncii din Romania, a fost un proiect de lege al PNL, inaintat in urma cu noua luni si pe care Puterea nu l-a sustinut.

"Am vazut ca guvernantii nu fura numai resurse publice, ci fura si idei de la Opozitie. Aici este chiar un paradox. Partidul condus de Tariceanu a votat impotriva proiectului de lege pe care zice ca l-a inaintat el. PNL a inaintat acest proiect de lege privind simplificarea procedurilor de acces pe piata muncii pentru cetatenii din non-UE in urma cu noua luni", a declarat Ludovic Orban.

Joi, Tariceanu a anuntat ca a propus o modificare legislativa prin care muncitorii straini care sunt adusi in Romania sa fie platiti cu salariul minim, sa nu existe obligativitatea de a primi salariul mediu brut pe economie. El a precizat ca aceasta masura si alocarea unui contingent mai mare de muncitori straini pentru a acoperi necesarul intern ar rezolva "criza majora" de forta de munca din economie.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.