Fostul premier Dacian Ciolos, presedinte fondator al Miscarii Romania Impreuna, a anuntat, sambata, ca nu va vota la referendumul pentru redefinirea familiei, pentru ca nu ii vede utilitatea si considera ca acest scrutin inseamna doar "bani pierduti."

"Nu vad utilitatea acestui referendum. Problema casatoriei intre un barbat si o femeie e deja legiferata. Ea exista deja in Codul Familiei. Acest referendum nu aduce nimic nou din perspectiva aceasta a dreptului unui barbat de a se casatori cu o femeie si a dreptului unei femei de a se casatori cu un barbat si de protectia familiei traditionale", a declarat Dacian Ciolos intr-o conferinta de presa.

Fostul premier sustine ca familia traditionala trebuie protejata prin masuri economice, adica ajutor pentru tinerii care doresc sa se casatoreasca, sa aiba copii, locuri de munca bine platite si o locuinta.

"Protectia familiei traditionale ar trebui sa se traduca prin masuri economice, prin masuri fiscale, prin masuri sociale, prin care familiile sa fie ajutate, tinerii sa fie ajutati sa se casatoreasca, sa aiba o locuinta, sa aiba locuri de munca unde sa fie bine platiti, sa poata sa faca copii pe care sa ii poata intretine. Acestea ar fi masurile care ar putea proteja si stimula familia. Acest referendum nu vad ce ar putea aduce in plus, nici dezbaterea, cum e organizata ea si politizata. De aceea nici nu vreau sa particip la aceasta dezbatere, pentru ca ea e politizata, din pacate. Nu vad utilitatea acestui referendum. Sunt bani pierduti", a adaugat Ciolos.

Referendumul privind redefinirea familiei va avea loc pe 6 si 7 octombrie, intre orele 7,00 si 21,00. Intrebarea care le va fi adresata cetatenilor si la care acestia trebuie sa raspunda cu "da" sau "nu" va fi: "Sunteti de acord cu Legea de revizuire a Constitutiei Romaniei in forma adoptata de Parlament?".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.