Alba Iulia are una dintre cele "mai active" municipalitati in ceea ce priveste utilizarea fondurilor europene, iar proiectul prin care a fost valorificata mostenirea istorica, respectiv Cetatea, este unul dintre cele "mai de succes" ale Romaniei la nivel european, a apreciat, sambata, comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu.

In cadrul unei dezbateri gazduite de Muzeul Principia, obiectiv finantat tot cu bani europeni, Corina Cretu l-a felicitat pe primarul Mircea Hava (PNL) "pentru modul extraordinar" in care a reusit sa modernizeze si sa transforme orasul prin utilizarea fondurilor europene. Aceasta a mentionat ca a observat "schimbari masive" fata de anii '90, atunci cand a venit deseori aici in calitate de jurnalist.

"Alba Iulia este de cativa ani una dintre cele mai active municipalitati cand vine vorba de utilizarea fondurilor europene. Ceea ce ma bucura este ca ati reusit sa puneti in valoare aceasta mostenire istorica si culturala a orasului (...). Suntem intr-unul din cele mai de succes, cred, poate cel mai premiat proiect al Romaniei la nivel european, 'Alba Iulia - Cealalta Capitala'," a afirmat comisarul european, potrivit Agerpres.

Corina Cretu a adaugat ca acest "proiect fanion" legat de Cetate a dus la o crestere a fluxului de turisti. "Este un judet fruntas in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, si pe vechea perioada de programare si pe actuala perioada de programare. Au realizat, cred ca aici este cheia, o echipa de experti foarte puternica, care a stiut sa realizeze proiecte capabile. (...). Mi-as dori ca toate judetele sa fie la acelasi nivel", a mai spus aceasta.

Ulterior dezbaterii de la Muzeul Principia, unde printre cei care au luat cuvantul s-au aflat primarul Mircea Hava, presedintele Consiliului Judetean Alba, Ion Dumitrel, si directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, Simion Cretu, "Garda Cetatii" i-a dat onorul comisarului european, fiind trase, totodata, si mai multe salve de tun.

Citeste si:
Corina Crețu: Suntem la un pas de ridicarea vizelor pentru intrarea...
Corina Crețu: Suntem la un...

Comisarul european pentru politica regionala se afla in vizita in Romania, prilej cu care a avut o serie de intalniri cu reprezentanti ai autoritatilor locale si regionale, a vizitat proiecte cu finantare europeana si a participat la o serie de conferinte la nivel inalt si la un dialog cu cetatenii. Saptamana viitoare, luni si marti, Corina Cretu va participa, alaturi de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la reuniunile la nivel inalt din cadrul Summitului Initiativei celor Trei Mari, care va avea loc la Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.