Compania americana Apple organizeaza miercuri prezentarea anuala de produse la sediul din Cupertino (California), in cadrul careia se asteapta sa fie prezentat noul model al popularului sau telefon inteligent iPhone, relateaza agentia EFE.

Compania a pastrat si de aceasta data obisnuitul sau secretism si nu a oferit niciun fel de detalii legate de produsele pe care le va prezenta la teatrul Steve Jobs, in mod normal rezervat pentru marile anunturi ale Apple, scrie Agerpres.

Cu toate acestea, presa specializata in tehnologie sau economie, precum TechCrunch sau Bloomberg, dau de inteles ca Apple va profita de ocazie pentru a prezenta ultimul sau model de telefon, dupa ce in 2017 a lansat pe piata iPhone X, la un pret de 999 dolari, care a dus capitalizarea bursiera a companiei la peste 1.000 miliarde de dolari.

Potrivit presei de specialitate, noul telefon se va numi iPhone XS si va fi disponibil in doua versiuni, una de 5,8 inch (14,7 cm) si alta de 6,5 inch (16,5 cm), la fel ca in cazul celor mai recente modele de telefoane mobile ale companiei.

TechCrunch sugereaza inclusiv ca una dintre noutatile iPhone XS va fi un port 'Lightning', sistemul de comunicare utilizat in mod normal de produsele Apple pentru transmiterea de imagini si sunete si pentru a le conecta, de exemplu, la ecranul televizorului sau la un proiector.

Pretul unui iPhone XS ar putea depasi 1.000 de dolari

O alta caracteristica a noului iPhone, conform presei, este aceea ca ar putea fi disponibil si in culoarea aurie.

In afara de noul model de telefon, se asteapta ca Apple sa anunte, printre altele, o versiune mai economica a iPhone X, care va avea in loc de ecran OLED ecran LCD, o noua serie de ceasuri inteligente Apple Watch, cu ecran mai mare, si actualizarea popularului laptop MacBook Air.

Trimestrul fiscal trecut, Apple a vandut iPhone-uri in valoare de circa 30 miliarde dolari si analistii estimeaza ca la finalul acestui trimestru, in octombrie, cu noile modele deja la vanzare, compania va prezenta venituri de 61 miliarde dolari.

Lansarea noului iPhone va avea loc pe 12 septembrie la ora locala 10:00 (17:00 GMT). Potrivit analistilor, pretul unui iPhone XS ar putea depasi 1.000 de dolari.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.