Un pensionar in varsta de 78 de ani din Germania a reusit sa construiasca un oras din carton la care a lucrat peste sase decenii, relateaza vineri DPA.

Karl Sperber, un pensionar din orasul bavarez Burgebrach, a anuntat ca a incheiat munca la metropola din carton care se intinde pe 40 de metri patrati.

Orasul din carton este expus intr-un fost magazin de mobila din localitate.

Sperber a dezvaluit ca multe dintre cladirile pe care le-a construit pentru orasul sau miniatural nu au putut fi expuse din cauza lipsei de spatiu. Pensionarul a adaugat in acest sens ca ar fi preferat sa aiba la dispozitie 100 de metri patrati pentru a putea include toate piesele.

Orasul construit de Sperber cuprinde in total 4.000 de cladiri din carton, realizate timp de 65 de ani. Cea mai mare constructie are 90 de etaje si masoara 70 de centimetri inaltime, scrie Agerpres.

''Unii dintre prietenii mei cred ca sunt nebun'', a dezvaluit Sperber adaugand ca aceasta activitate este pentru el o forma de relaxare. ''Este precum pescuitul'', a spus pensionarul german.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.