Europarlamentarul ALDE Renate Weber a solicitat demisia sau demiterea lui Darius Valcov din functia de consilier de stat al premierului, dupa ce acesta a publicat pe Facebook fisa medicala a unui protestatar.

"Publicarea de catre Darius Valcov a fisei medicale a unui om bolnav este un gest mizerabil din punct de vedere moral si un act ilegal, existand prevederi clare atat la nivel european cat si in legislatia noastra privind protectia datelor personale. Demisia, demiterea lui Darius Valcov sunt gesturi politice obligatorii. Ca si a celor care i-au permis accesul la un document medical.

Daca vrem “domnia legii” atunci trebuie sa intelegem ca legea este aceeasi pentru toti indiferent de simpatii sau antipatii politice. Incalcarea ei se sanctioneaza," a scris Weber luni pe pagina sa de Facebook.

Valcov a publicat duminica, pe Facebook, fisa medicala personala a unui protestatar din Piata Victoriei, numindu-l "sandilau", dupa care s-a plans ca postarea i-a fost stearsa. Sandu Matei, protestatarul in cauza a reactionat la randul sau pe pagina sa Facebook, spunand ca este ”josnic” si ”prea mult” ca un ”politruc cu epoleti” se foloseste de niste acte medicale cu caracter personal si da de inteles ca il va da in judecata pe consilier.

Ulerior, Valcov a publicat si un videoclip care sugereaza ca #rezist si Forumul Democrat al Germanilor din Romania sunt organizatii naziste. In montaj este pusa chiar o poza cu Iohannis avand o mustata ca Hitler.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.