Jandarmeria sustine ca un procuror de la Parchetul Militar Bucuresti, locotenent colonel Bogdan Pirlog, s-a autosesizat in legatura cu evenimentele din Piata Victoriei si a fost prezent vineri in punctul de comanda si in zona dispozitivelor alaturi de reprezentantii Jandarmeriei, Politiei si autoritatilor publice centrale si locale.

"In data de 10 august a.c., in Piata Victoriei, pe timpul asigurarii si restabilirii ordinii publice a fost prezent domnul locotenent colonel magistrat Pirlog Bogdan din cadrul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti.

Acesta s-a autosesizat cu privire la evenimentele din Piata Victoriei, fiind prezent, in intervalul orar 17,00 - 04,00, atat in punctul de comanda inaintat, cat si in zona dispozitivelor alaturi de reprezentantii Jandarmeriei, Politiei si autoritatilor publice centrale si locale", se arata intr-un comunicat al Jandarmeriei.

Seful Parchetului Militar a sustinut ca la protest nu a fost prezent niciun procuror militar

Comunicatul Jandarmeriei vine dupa ce seful Parchetului Militar Bucuresti, Ionel Corbu, a declarat marti ca la protestul de vineri din Piata Victoriei nu a fost prezent niciun procuror militar in centrul de comanda al Jandarmeriei, scrie Agerpres.

"In primul rand, vreau sa va comunic faptul ca in data de 11 august, dupa-amiaza, s-a primit o solicitare din partea Directiei Jandarmeriei a Municipiului Bucuresti. S-a si raspuns, in sensul ca acest demers de a desemna un procuror sa faca parte din Centrul de comanda mobil inaintat excede competentelor profesionale si deontologiei"
, a precizat Ionel Corbu.

Intrebat de jurnalisti daca pe data de 10 august a fost prezent un procuror militar in dispozitivul de coordonare al Jandarmeriei, Ionel Corbu a declarat: "Va asigur ca nu. De la Parchetul Militar Bucuresti nu a fost niciun procuror care sa faca parte din Centrul mobil de comanda inaintat".

De asemenea, el a fost intrebat daca, din punct de vedere legal, trebuia sa participe un procuror.

"Sub nicio forma", a raspuns seful Parchetului Militar Bucuresti.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat marti ca intreaga coordonare a interventiei jandarmilor in Piata Victoriei din seara de 10 august s-a desfasurat sub supravegherea unui procuror militar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.