Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, sambata, ca este nevoie de 'o alternativa rationala' in locul actualei guvernarii, context in care a punctat ca PNL trebuie sa fie un partid unit, puternic si solid.

"Acest stil de conducere irational nu poate sa continue. Este nevoie de o alternativa. Este nevoie de o alternativa rationala, trebuie sa faceti tot ce se poate pentru a reinstaura rationalitatea si normalitatea in Romania. Pentru asta, (...) e nevoie ca PNL sa fie un partid unit, puternic, solid. Si puteti! Fiti hotarati! Construiti-va un program politic solid, serios. Fiti uniti si puternici si mergeti si spuneti oamenilor ce vreti cu Romania, mergeti intre oameni spuneti-le ca aveti solutii pentru economia romaneasca, pentru finantele publice din Romania, ca stiti cum se face adevarata reforma administrativa, ca pentru voi conteaza tinerii, ca pentru voi conteaza romanii din Diaspora, ca pentru voi justitia conteaza, oamenii trebuie sa creada ca justitia nu este doar eficienta, este dreapta si pentru asta sa luptati. Spuneti oamenilor ca stiti cum trebuie guvernata tara. (...) Nu asteptati o campanie electorala. Prea des aud: avem un blocaj media, nu ajungem sa comunicam. Nu exista asa ceva! Oamenii sunt afara, va asteapta!", a spus Iohannis, la reuniunea Consiliului National al PNL.

El le-a cerut liberalilor sa le explice romanilor cum se poate construi "o conducere rationala".

"Spuneti oamenilor cum se poate construi o conducere, o guvernare normala, rationala. Avem nevoie in Romania de un Guvern al rationalitatii nationale. Explicati oamenilor de ce asa nu se poate. Explicati-le ca aveti solutii pentru a inlocui o conducere incompetenta si toxica cu o conducere pentru oameni, pentru Romania!", a afirmat seful statului.

Presedintele Iohannis a mai declarat ca se lupta cu social-democratii pentru 'a ingradi efectele nefaste' ale guvernarii acestora si i-a intrebat pe liberali daca sunt alaturi de el in aceasta lupta.

"Eu ma lupt, de la inceput, pentru o Romanie puternica, pentru o Romanie democratica, pentru o Romanie europeana, pentru o Romanie prospera! Noi am declarat impreuna aceste lucruri in 2014. Eu ma lupt pentru a ingradi efectele nefaste ale acestei guvernari pesediste. Eu ma lupt cu abuzurile PSD, lupt impotriva abuzurilor PSD. Va invit sa faceti la fel! (...) Eu ma implic, ma lupt, pentru o Romanie puternica, pentru o Romanie europeana, pentru o Romanie prospera. Si va intreb: sunteti alaturi de mine in aceasta lupta? Sunteti alaturi de mine in aceasta lupta?", a intrebat seful statului, primind raspuns afirmativ din sala.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

La finalul discursului, el le-a transmis liberalilor sa fie puternici.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.