Hidrologii au instituit un Cod portocaliu de inundatii si posibile depasiri ale Cotelor de inundatie, valabil duminica, in intervalul orar 13:10 - 18:00, pe rauri din patru judete.

Conform Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de inundatie pe raurile din bazinele hidrografice: Desnatui - bazin superior, judetele Mehedinti si Dolj, scrie Agerpres.

De asemenea, tot pana la ora 18:00, va fi in vigoare o atentionare Cod portocaliu de inundatii pe raurile din bazinele hidrografice: afluentii de stanga ai Muresului aferenti sectorului aval S.H. Ludus - amonte confluenta cu raul Tarnava, afluentii raului Tarnava aferenti sectorului aval Blaj, avertizarea vizand bazinele hidrografice aferente judetelor Mures si Alba.

INHGA precizeaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai ridicata pe unele rauri mici din bazinele hidrografice: Dunarita (afluent al raului Tarnava).

Anterior, Administratia Nationala de Meteorologie a emis un Cod portocaliu de ploi abundente, valabil in 18 judete din Transilvania, Muntenia si Oltenia, valabil de duminica dupa amiaza pana marti seara, si o avertizare Cod galben pentru restul tarii, inclusiv in Capitala.

Citeste si:
Avertismente meteo: Cod galben de inundații în 24 de județe
Cod portocaliu de viituri pe...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.