Europarlamentarul Maria Grapini a subliniat, vineri, in cadrul conferintei "Economie durabila, economie de viitor in Romania" desfasurata la Universitatea "Aurel Vlaicu" (UAV) din Arad, importanta pe care o are educatia in societate, rolul scolii fiind vital pentru progresul economiei.

"Ne aflam intr-o universitate si nu pot sa nu insist pe importanta pe care o are educatia intr-o societate. Cred ca rolul scolii este vital pentru progresul economiei si ma bucur ca aici, la UAV, am gasit sprijin si suport atat in organizarea acestei conferinte cat si, pe viitor, in proiectele in care sper ca vom colabora", a spus Maria Grapini, potrivit Agerpres.

Ea a vorbit si despre pasii importanti facuti de Romania de la aderarea la UE, criticand totodata faptul ca rata de absorbtie a fondurilor europene de catre tara noastra a fost "foarte mica".

Cu ocazia prezentei sale la Arad, Maria Grapini si-a lansat volumul "O voce proeuropeana", ce contine un raport de activitate al europarlamentarilor romani in perioada 2015 - 2017.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.