Un avion de vantatoare de tip MIG 21 Lancer s-a prabusit sambata la un show aviatic la baza aeriana 86 Borcea din judetul Calarasi. Prabusirea a fost urmata de o explozie si un incendiu.
UPDATE: Colegii lui Florin Rotaru au realizat un clip prin care l-au omagiat.

UPDATE: Florin Rotaru era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. Era absolvent al Academiei Fortelor Aeriene „Henri Coanda” din anul 2005.

Ofiterul era casatorit si avea doi copii.

UPDATE: Pilotul aeronavei MiG 21 LanceR, prăbuşită la Feteşti, a murit, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale.

''Locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbuşită la Feteşti, şi-a pierdut viaţa. Ofiţerul era în vârstă de 36 de ani şi îndeplinea funcţia de pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti. Aeronava pilotată de locotenent-comandorul Florin Rotaru s-a prăbuşit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat pe aerodromul militar Borcea", precizează MApN.

UPDATE
: „Raed Arafat anunță că a fost trimis la fața locului un elicopter SMURD în sprijin. De asemenea, sunt plecate forţe - pompieri, terestre.

”Aşteptăm să vedem informaţiile”, spune secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, potrivit Agerpres

Un avion Mig 21 Lancer, care participa la mitingul aerian organizat cu prilejul Zilei Portilor deschise de la Baza Aeriana Borcea, s-a prabusit in timpul demonstratiei, in apropierea statiei de taxare de la Fetesti, au declarat pentru AGERPRES surse din domeniul aeronauticii.

Potrivit acestora, pilotul nu si-ar fi pierdut viata in urma prabusirii, scrie Agerpres.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.