O ambulanta ce nu avea semnalele acustice si luminoase pornite, care transporta o pacienta, a lovit un barbat aflat pe o trecere de pietoni din municipiul Tecuci, care a decedat ulterior la spital. Politistii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpa.

Dr. Mihai Polinschi, Seful Serviciului Judetean de Ambulanta Galati a declarat ca o ambulanta a fost implicata intr-un accident rutier in noaptea de joi spre pe o strada din municipiul Tecuci, eveniment ce s-a soldat cu decesul unui pieton care voia sa traversze strada, in conditiile in care masina nu avea semnalele acustice si luminoase pornite.

"Ambulanta transporta o pacienta de la Umbraresti care prezenta crize comitiale, iar in municipiul Tecuci, a lovit un barbat de 62 de ani, care se afla pe trecerea de pietoni. La volan se afla un ambulantier, in varsta de 51 de ani, si am inteles ca ambulanta nu avea semnalele acustice si luminoase pornite. Barbatul accidentat a fost preluat imediat in ambulanta implicata in accident, supus manevrelor de resuscitare si transportat la spital, dar din pacate el a decedat. Noi am demarat o ancheta interna in privinta ambulantierului si risca desfacerea contractului de munca daca va fi gasit vinovat. Este regretabil, ambulantierul lucreaza la noi din anul 2000 si nu stiu sa fi avut vreo abatere", a declarat Mihai Polinschi.

Politistii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa, informeaza Digi24.

"Este vorba despre un accident rutier, in urma caruia, un barbat, aflat pe o trecere de pietoni din municipiul Tecuci, a fost lovit de o ambulanta, iar ulterior el a decedat la spital. Din cercetari reiese ca ambulanta nu avea semnalele acustice si luminoase pornite, insa nivelul urgentei nu impunea acest lucru. S-a deschis in acest caz un dosar penal pentru ucidere din culpa", a declarat Iulian Unguru, subcomisar de politie in cadrul IPJ Galati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.