Fostul presedinte, Traian Basescu, sustine ca "parlamentarii puterii si guvernul amana cu anii punerea in aplicare a deciziilor CCR", atragand atentia ca "Uniunea Europeana poate tolera multe, dar niciodata incalcarea deciziilor Curtii Constitutionale".

"Parlamentarii puterii si guvernul amana cu anii punerea in aplicare a deciziilor Curtii Constitutionale (CCR) desi, prin Constitutie au obligatia sa modifice articolele declarate necontitutionale in 45 de zile iar cand o fac, o fac de multe ori, distorsionand sensul deciziilor CCR , dar tinand cont de interesele clientelei politice si a politicienilor.

Multi procurorii aplica deciziile Curtii Constitutionale, doar daca au chef si doar daca impricinatii din dosare nu sunt trofee politice.

Multi judecatorii pun in aplicare deciziile Curtii Contitutionale, functie de interesele dictate prin protocoale si de impricinatii din dosare.

Presedintele pune in aplicare deciziile Curtii Constitutionale numai daca reuseste sa le citeasca si mai ales daca le intelege.
Suntem in situatia in care parlamentari, procurori, judecatori si presedintele relativizeaza Constitutia Romaniei si deciziile Curtii Constitutionale functie de interese persoanale sau de interese politice, subrezind consistent Statul Roman.

Pentru asta, chiar ar trebui sa primeasca toti ani grei de puscarie pentru, in sfarsit, corecta incadrare penala de 'ABUZ IN SERVICIU'.

PS – Uniunea Europeana poate tolera multe, dar niciodata incalcarea deciziilor Curtii Constitutionale", a scris fostul sef de stat pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.