Liderul deputatilor liberali, Raluca Turcan, a prezentat miercuri lista de vot la modificarile Codului penal, aratand ca noua deputati ai minoritatilor nationale au votat favorabil acest proiect.

"Aceasta este lista cu cei care au ingenunchiat azi Romania, cu cei care au indepartat Romania de pe directia europeana pe care pornise dupa eforturi foarte mari. Niciuna dintre aceste persoane (...) nu mai poate fi credibila atunci cand va incerca sa vorbeasca despre Romania europeana, modernizare, lege, cetateni de rand. Nu numai ca au albit dosarele celor care s-au imbogatit pe spinarea cetatenilor de rand, dar au deschis poarta unor uriase abuzuri impotriva firmelor, antreprenorilor, persoanelor fizice. Din cauza a doi certati cu legea, (...) vor beneficia toti cei certati cu legea si vor suferi toti cetatenii cinstiti din aceasta tara. Astazi, am asistat la o lovitura data Romaniei europene, la o lovitura data Constitutiei si statului de drept", a declarat Raluca Turcan, la Parlament, potrivit Agerpres.

Ea a aratat ca noua deputati ai grupului minoritatilor nationale au votat favorabil modificarile la Codul penal.

Potrivit Ralucai Turcan, pe acest proiect s-a discutat de la om la om, fara sa existe discutii institutionale.

Liderul deputatilor liberali a subliniat ca niciun deputat PNL nu a votat acest proiect de lege.

Ea a anuntat ca PNL va depune joi contestatia la Curtea Constitutionala pe modificarile la Codul penal.

La randul sau, deputatul PNL Ioan Cupsa a criticat modificarile la Codul penal, aratand ca si parlamentarii USR lucreaza la contestatia catre CCR.

"Traim o zi nefericita, o zi mizerabila, astazi, in Parlamentul Romaniei. Codul penal s-a transformat intr-un cod al protectiei infractorilor, precum si a condamnatilor", a spus Cupsa.

Liberalul a avut un mesaj si pentru Liviu Dragnea: "Vivat imperator Dragnea, pereat justitia, pereat munci! Cam asta s-a intamplat astazi. Vointa imparatului Dragnea a devenit lege trecandu-o prin Parlamentul Romaniei. Au nesocotit tot ce se poate nesocoti!".

Citeste si:
Condamnată la 6 weekend-uri în casă după ce a urcat fără permis la...
O tânără din Suceava a fost...

Conform listei de vot, deputatii minoritatilor nationale care au votat favorabil acest proiect sunt: Adnagi Slavoliub, Csokany Petronela-Mihaela, Furic Iarco, Ibram Iusein, Ignat Miron, Popescu Mariana-Venera, Stoica Bogdan-Alin, Vasile Daniel si Vexler Silviu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.