Adoptarea unei ordonante de urgenta privind Codurile penale este exclusa, potrivit presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, lider al PSD.

Intrebat de jurnalisti, luni, la Parlament, daca este exclusa in acest moment o ordonanta de urgenta privind Codurile penale, Dragnea a raspuns: "Da".

Liderul PSD a afirmat ca el nu a spus "ordonanta de urgenta". "Voi ati spus", le-a spus el jurnalistilor.

Chestionat daca s-a discutat in Comitetul Executiv National al PSD de vineri o astfel de varianta, Dragnea a precizat ca s-a discutat despre accelerarea procedurilor.

"Eu stiu exact ce am vorbit vineri seara. Am fost acolo cu totii si am spus si spun in continuare ca trebuie sa se grabeasca procedurile, pentru ca s-a intarziat foarte mult. O sa facem o sesiune extraordinara, dar nu putem face o sesiune extraordinara toata vara. Si atunci o sa le cer astazi, si eu si dl Tariceanu, celor din comisie sa inchida odata Codul penal, sa mearga la votul final, dupa care intra in circuitul obisnuit", a detaliat presedintele PSD.

De asemenea, intrebat daca durata unei sesiuni extraordinare va fi de doua saptamani, el a spus: "Maxim".

In ceea ce priveste afirmatiile facute vineri referitor la procedura parlamentara, Liviu Dragnea a precizat ca a vorbit despre faptul ca termenele s-au lungit: "Noi am respectat absolut toate termenele. De fapt, le-am lungit, le-am lungit, le-am lungit si nu e cazul".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.