Prin decizia de vineri a Comitetului Executiv (CEx) al PSD, partidul de guvernamant s-a transformat in frontul salvarii lui Liviu Dragnea de puscarie, a declarat, sambata, la Piatra-Neamt, presedintele PNL, Ludovic Orban.
 

''Parca in CEx nu ar fi fost parlamentari votati de cetateni, angajati sa puna in practica programul de guvernare, ci CEx parca ar fi avut in componenta indivizi precum Nutu Camataru, Bercea Mondialul, Genica Boerica si oameni de teapa asta. PSD s-a comportat ca un grup infractional organizat. Mesajul pe care trebuie sa il inteleaga orice cetatean de buna credinta din Romania este acela ca de fapt PSD guverneaza pentru infractori si nu pentru cetatenii corecti, care respecta legea, cu frica lui Dumnezeu, care au respect fata de democratie'', a declarat Ludovic Orban.

Presedintele PNL a mentionat ca, prin decizia luata, CEx al PSD a incuviintat ca la conducerea Camerei Deputatilor sa ramana o persoana condamnata.

''Incepand de la aceasta decizie a CEx, practic orice mahar psd-ist poate sa indrazneasca sa comita infractiuni pentru ca se poate astepta ca majoritatea parlamentara dominata de colegii sai sa schimbe o lege astfel incat sa nu mai suporte nicio consecinta si sa il scape de puscarie. Este inadmisibil comportamentul acestui organism care, practic, a incuviintat sa ramana in fruntea Camerei Deputatilor si a PSD un om care a fost condamnat definitiv si acum iarasi este condamnat'', a spus Ludovic Orban, prezent la PNL Neamt.

El a cerut romanilor sa fie ''activi'' in perioada care vine, iar membrilor si simpatizantilor PNL sa participe la manifestatii, informeaza Agerpres.

''Incepand de ieri, orice cetatean roman trebuie sa inteleaga ca somnul natiunii naste monstri. Trebuie sa inteleaga ca daca va sta pasiv in perioada care va urma, acceptand tot ce a fost din partea acestor forte politice anti-europene, anti-democratice, certate cu legea, care nu mai respecta nicio norma de bun simt, nicio prevedere legala si constitutionala, riscam sa ne trezim ca Romania va fi ocupata de acest clan toxic. Romania nu este mosia lui Dragnea, Romania nu apartine clanului de vechil dominat de Dragnea. Romanii trebuie sa inteleaga ca trebuie sa fie activi in perioada care vine, trebuie sa isi manifeste public angajamentul pentru apararea democratiei, pentru apararea propriilor drepturi si libertati'', a mai spus Orban.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Totodata, acesta a subliniat ca poate fi anticipat ''pericolul'' unei noi Ordonante 13.

''Dupa declaratiile de ieri ale lui Dragnea, putem anticipa pericolul unei noi Ordonante 13. (...) Este inadmisibil ca indivizi care totusi au o cariera in spate, care s-au angajat fata de oameni sa le rezolve niste probleme, sa fie in halul asta de speriati, de terorizati sau cu mintile pierdute incat sa faca zid in jurul unui infractor care este astazi un rau absolut pentru Romania si un pericol urias'', a precizat liderul PNL.

Ludovic Orban a aratat ca liberalii se vor opune in Parlament unei astfel de ordonante de modificare a Codului penal, o vor ataca la Curtea Constitutionala si vor sesiza Comisia de la Venetia, partenerii europeni si SUA.

Presedintele PNL a spus ca exista deja un ''plan de mobilizare atat in interiorul partidului, cat si in societate'', dar ca acesta va fi aplicat in functie de deciziile luate de PSD.

Citeste si:
Ciucă: OUG privind măsurile bugetare, proiectul plafoanelor de...
Ciucă: OUG privind măsurile...

''Stiu ca au luni sedinta la PSD, avem sedinta si noi luni si vom reactiona'', a adaugat Orban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.