Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat, vineri, la primirea premiului ”Speranta” din partea Societatii Timisoara, ca spera ca procurorii sa ramana independenti si a afirmat ca DNA va lupta impotriva coruptiei.

Laura Codruta Kovesi a declarat ca se simte onorata sa primeasca premiul "Speranta" din partea Societatii Timisoara.

"Sunt onorata sa primesc acest premiu in numele DNA si va multumesc pentru cuvintele de apreciere la adresa activitatii noastre. Mesajul de multumire vine prin vocea mea din partea tuturor celor care lucreaza in DNA: procurori, politisti, specialisti, grefieri. Va multumim pentru acest premiu, suntem onorati sa-l primim. Am primit invitatia de a participa la acest eveniment in urma cu cateva saptamani si tot atunci am acceptat sa particip in primul rand pentru respectul pe care-l avem pentruSocietatea Timisoara si apoi pentru titlul pe care acest premiu il are, Speranta. Societatea Timisoara a fost mereu consecventa in a promova valorile democratice si statul de drept. Ceea ce apreciez impreuna cu colegii mei este consecvensa cu care au aparat si promovat un alt lucru: lupta cu oboseala si cu resemnarea celor care au renunsat sa mai spere in adevar si cinste. E un alt motiv pentru care azi am venit sa particip la acest eveniment", a declarat Kovesi, potrivit News.ro.

Procurorul-sef al DNA a mai spus, in discursul sau, ca procurorii au aceeasi datorie, aceea de a respecta si de a cauta adevarul.

Si noi ca procurori avem aceesi datorie: de a respecta si de a cauta adevarul, de a ne face datoria respectand legea, de a fi onesti in tot ceea ce facem. Vom continua sa facem acest lucru si pe viitor. Sper ca impreuna cu colegii mei ca procuroii sa ramana independenti. Sper sa se pastreze stabilitarea institutionala si legislativa. Sper sa avem in continuare legi pe care sa le putem folosi si sa ne facem treaba cat mai bine”, a spus sefa DNA.

De asemenea, Kovesi a adaugat ca asteptarile din partea societatii sunt mari, in ceea ce priveste activitatea DNA, iar acest lucru este unul ”legitim”.

"Asteptarile din partea societatii in ceea ce priveste activitatea noastra sunt ridicate, legitime si incercam, si continuam sa ne facem treaba cat mai bine in fiecare zi. Asa cum am spus de multe ori, independenta procurorilor, a sistemului judiciar si o legislatie eficienta sunt vitale si sunt premizele fundamentale entru a lupta cu infractionalitatea, dar si pentru a lupta cu coruptia, si in special cu coruptia la nivel inalt. Speram ca aceste lucruri sa nu se schimbe. Va multumesc pentru acest premiu si sper ca orice moment dificil pe care-l va traversa institutia noastra sau societatea noastra, prin unitate si cu speranta sa depasim", a declarat Kovesi.

Citeste si:
Brancusi la Timisoara - Capitala Europeana a Culturii in 2023 -...
Brancusi la Timisoara -...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.