Jandarmeria Bucuresti a depus, la Sectia 17 de Politie, acte de sesizare sub aspectul infractiunii de loviri si alte violente pe numele agresorului care l-a bruscat miercuri, in Parcul Izvor, pe deputatul PSD, Nicolae Bacalbasa.
Actele de sesizare intocmite de catre Directia Generala a Jandarmeriei Municipiului Bucuresti au fost inaintate Sectiei 17 din cadrul Politiei Capitalei pentru continuarea cercetarilor. Protestatarul risca o pedeapsa de trei luni de inchisoare sau amenda, informeaza Mediafax.

Deputatul PSD Nicolae Bacalbasa a fost bruscat si huiduit, miercuri, de catre protestarii care se aflau in fata Palatului Parlamentului, acesta avand nevoie de protectia jandarmilor prezenti la manifestare, pentru a traversa in siguranta parcul Izvor.

"Referitor la incidentul din Parcul Izvor, unde un grup de persoane a agresat o alta persoana verbal si fizic, precizam faptul ca persoana care a agresat fizic si care a incercat sa paraseasca ulterior zona a fost identificata si dusa la sectia de politie pentru a fi luate masurile legale. Jandarmeria nu va tolera acte sau gesturi care pun in pericol siguranta persoanelor sau care tulbura ordinea publica. De asemenea, cu privire la atributiile jandarmilor care executa paza Palatului Parlamentului precizam ca, in conformitate cu HG 1486 din 2005 , anexa 1, jandarmii au obligatia de a supraveghea intrarile situate pe perimetrul exterior si asigurarea ordinii si linistii publice in spatiul dintre perimetrul exterior si cladirea palatului. Pentru zonele care nu sunt in competenta directa a Jandarmeriei Romane, institutia noastra poate interveni doar la solicitare", a transmis miercuri Jandarmeria Bucuresti referitor la acest eveniment.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.