Protestul de miercuri seara din Piata Victoriei a fost marcat de abuzurile jandarmilor. In imaginile suprinse de cei prezenti la fata locului se vede si cum un jandarm il calca cu intentie pe un protestatar pus la pamant.

In imagini se observa cum jandarmii incearca sa imobilizeze mai multi protestatari cu un banner, acestia fiind pusi la pamant. In acel moment, unul dintre jandarmi renunta si il calca pe picior, scrie Digi24.


Jandarmeria Romana a dat primele explicatii in cazul jurnalistului german ridicat la protestul spontan din Piata Victoriei. "A fortat dispozitivul de jandarmi aflat la trecerea de pietoni de pe Bulevardul Aviatorilor, motiv pentru care s-a procedat la ridicarea acestuia si conducerea la Sectia de Politie unde a fost sanctionat contraventional cu amenda de 500 lei.

Pe de o parte, mentionam ca, desi persoana respectiva a sustinut ca este jurnalist, nu a facut dovada cu un document oficial care sa ateste aceasta calitate. Purtarea, la vedere, a unui badge inscriptionat "PRESS" nu reprezinta un act oficial".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.