Vicepresedintele USR Cristian Ghinea spune ca Uniunea Salvati Romania va organiza in aceasta toamna alegeri interne pentru desemnarea candidatilor la alegerile europarlamentare si exclude orice forma de asociere cu ALDE si presedintele formatiunii, Calin Popescu-Tariceanu.

"E timpul sa clarific ceva: USR are discutii active cu ALDE. Cu liberalii europeni, nu cu borfasii care au furat brandul in Romania. Avem discutii mai putin active si cu Popularii si cu Verzii. (...) USR va organiza la toamna primele si singurele alegeri interne prin care se vor desemna candidatii la europarlamentare - alegeri in care vor vota electronic toti membrii partidului. Va fi un spectacol al democratiei! Suntem intrebati insistent unde ne vom afilia, la ce familie politica. Si e timpul sa spun deschis ceea ce stim: ALDE european are o jena fantastica fata de faptul ca o grupare dubioasa din Romania a confiscat acest nume. (...) Se discuta serios si intens excluderea ALDE din ALDE european. Cat priveste USR, am transmis clar partenerilor nostri: suntem partidul european modernizator, pro-Europa, pro-integrare, partenerul vostru natural din Romania. Dar nu ne vom asocia cu un acronim pervertit in Romania de un partid-pubela. Au inteles mesajul. (...) Exclus orice asociere cu Tariceanu si (ne)ALDE Romania. Ca sa fie clar!", sustine deputatul USR, potrivit Agerpres.

El a afirmat ca USR va arata ca in Romania pot exista partide "care selecteaza candidatii pe bune, nu trimit la Bruxelles neveste, pile sau pensionari politici alesi de sef, din pix".

"Vom face o figura frumoasa la europarlamentare (...) si apoi vom contribui, cel mai probabil, la noul grup federalist care se intrevede in jurul liberalilor europeni + En Marche (care nici ei nu se grabesc)", a declarat vicepresedintele USR.

Potrivit comunicatului, reactia lui Ghinea vine in urma discursului pe care Calin Popescu-Tariceanu l-a avut in fata presedintilor Senatelor europene, context in care liderul ALDE ar fi lansat un nou atac la adresa justitiei din Romania, a DNA si a "statului paralel".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.