Alin Dumitru Surleac, unul dintre sapte tineri din Valeni, care au agresat sexual in noiembrie 2014, o eleva in varsta de 18 ani, a parasit, marti, Penitenciarul Vaslui, el fiind primul in cazul caruia magistratii au aprobat eliberarea conditionata.

Este vorba despre un tanar condamnat la 6 ani si 4 luni inchisoare, pentru viol in forma agravanta si lipsire de libertate. El a fost unul dintre cei acuzati care si-au recunoscut faptele.

La iesirea din Penitenciarul Vaslui, Surleac, cel mai tanar dintre cei 7 violatori, nu a facut declaratii presei, scrie Agerpres.

Judecatoria Vaslui a admis eliberarea acestuia inainte de executarea integrala a pedepsei si a dispus ca perioada cuprinsa intre data eliberarii conditionate si data implinirii duratei pedepsei sa reprezinte termen de supraveghere pentru condamnat.

Pana in prezent, a executat 911 zile si a beneficiat de o reducere a pedepsei 204 zile. Alin Surleac a virat în conturile victimei sale 10.000 de lei și partea sa din cheltuielile judiciare către stat pentru a se bucura de libertate, informeaza site-ul vremeanoua.ro.

Sapte tineri din localitatea vasluiana Valeni au fost arestati preventiv in luna noiembrie a anului 2014, fiind acuzati ca au acostat o eleva de 18 ani ani, care se intorcea de la scoala, pe care au luat-o cu masina si au violat-o timp de mai multe ore. Ei au fost plasati ulterior in arest la domiciliu, pusi sub control judiciar si arestati din nou, in urma reactiilor din partea societatii civile, a politicienilor si a cetatenilor, care au transmis mesaje de sustinere pentru fata abuzata.

Cei sapte tineri au primit pedepse cuprinse intre sase si 10 ani de inchisoare pentru fapta comisa.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.