Peste 100.000 de oameni se afla sambata in Piata Victoriei din Capitala, unde, la ora 20:00, este programat sa inceapa mitingul organizat de Partidul Social Democrat ”impotriva abuzurilor”.
UPDATE: Numarul oamenilor din piata Victoriei a ajuns la 150.000. Manifestanţii, veniţi din toate colţurile ţării, au umplut şi bulevardele Kiseleff şi Aviatorilor.

UPDATE 20:05
- Liderii social-democraţilor, premierul şi membri ai Guvernului au ajuns în Piaţa Victoriei. Alături de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, se află premierul Viorica Dăncilă, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, miniştrii Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Rovana Plumb, precum şi parlamentari.

Participantii la miting, imbracati cu bluze de culoare alba, flutura steaguri tricolore si ale Uniunii Europene, dar au desfasurat si un drapel al Romaniei, lung, care este purtat pe o mare parte din suprafata Pietei Victoriei.

Oamenii sunt impartiti, in piata, in functie de judetul de unde au venit.

La miting sunt prezenti si reprezentanti ai ALDE.

In jurul cladirii Guvernului se afla un dispozitiv de jandarmi, masini de Pompieri, masini SMURD de multiple victime, precum si echipaje de prim-ajutor.

Pe plasmele mari amplasate in Piata este scris "Jos statul de drept!", "Macovei o sa ti-o iei!", "Stop proceselor staliniste!", "Run Codruta, run!", "Iohhanel. Romania lucraturii bine facute", "Abuzurile voastre au ingradit libertatea noastra".

Manifestantii se intind si pe bulevardele care dau in Piata Victoriei - Kiseleff si Aviatorilor.

Din loc in loc se imparte apa manifestantilor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.